brede school

De Brede School is eigenlijk een aparte organisatie. Er zijn in Nederland ongeveer 7.000 basisscholen; daarvan zijn er 1.500 een Brede School en er komen er steeds meer bij.

Er bestaat veel onduidelijkheid over “de Brede School”. Een Brede School iets anders dan een school; het gaat om activiteiten, die buiten de normale schooltijden en buiten de normale schoolvakken vallen. De meeste activiteiten vinden plaats in het multifunctioneel gebouw “de Spil” waarin o.a. basisschool De Schakel gevestigd is.

De Brede School is er voor alle kinderen van Ouderkerk: zowel voor de kinderen die op de Schakel zitten, als voor de kinderen van de Koningin Wilhelmina School en óók voor de kinderen die buiten Ouderkerk naar school gaan. Elk kind kan zich inschrijven voor een activiteit. De inschrijflijsten hangen bij de ingang van de dokterspraktijk.

Het doel van de Brede School is kinderen, soms ook volwassenen, een zo breed mogelijk pakket aan te bieden. De overheid biedt op deze manier aan kinderen de mogelijkheid zich zo breed mogelijk te ontwikkelen; op sociaal, intellectueel, cultureel en sport gebied.

De Brede School richt zijn energie op de sociaal-culturele aspecten zoals schaken, toneel en knutselen. Een activiteit wordt altijd geëvalueerd en er wordt gekeken of de activiteiten nog aansluiten bij de behoeften van de deelnemers.