uit de groep

Elke maandag wordt er in de klas een gedicht besproken. De kinderen schrijven het gedicht op in een gedichtenschriftje en maken er een mooie tekening bij. Er is ook aandacht voor de schrijver van het gedicht en de illustraties die erbij staan. De gedichten die we behandelen zijn ook te vinden op www.plint.nl .Zeker de moeite waard om op deze site rond te snuffelen. Op vrijdag dragen 2 leerlingen het gedicht voor. Ze hebben gedurende de week de tijd om te oefenen, want het schriftje gaat mee naar huis. Door het voordragen van een gedicht oefenen de leerlingen hoe ze zich moeten presenteren voor de groep. De tekst mogen ze bij zich houden om er af en toe op te kijken. De kinderen krijgen geen cijfer voor de presentatie, maar als het gedicht goed geoefend is en de kinderen staan zelfverzekerd voor de klas heeft dat grote betekenis voor hun eigenwaarde en zelfvertrouwen.